Cookie Settings
top of page

3: Iværksæt en føring ved udbuddet

Udbudsbeskrivelser

Er I sikret, når byggeprojektet overleveres fra arkitekt/ingeniør til entreprenør?

Med udbudsbeskrivelser tager udbudsmaterialet og entreprenørens tilbudsberegning udgangspunkt i jeres produkt.

Udbudsbeskrivelser er især vigtige ved offentlige udbud.

ivaerksaet.png

Tag føring når byggeprojektet udbydes​

Udbudsbeskrivelser gør unikke egenskaber ved jeres byggematerialer til en del af byggesagens udbudsmateriale. Derfor bliver vanskeligere at udskifte jeres produkt med konkurrerende byggematerialer, som ellers kunne have overholdt udbudsmaterialets krav.
 

Umiddelbart kan udbudsbeskrivelser virke som simple dokumenter, men der en både branchestandarder og lovgivning, som de skal overholde for at være brugbare. Det rejser en række spørgsmål;

 

 • Hvilke produktdata og -egenskaber er relevante?

 • Skal det være produktspecifikke eller produktneutrale tekster?

 • Hvad er B1.000-strukturen, og hvilke krav stiller den?

 • Hvad må man skrive, når det er offentlige udbud?


Hos 3dbyggeri danmark er vi eksperter i at udarbejde udbudsbeskrivelser efter B1.000-strukturen i overensstemmelse med lovgivningen for offentlige udbud.

Heading 3

Udbudsbeskrivelser

- Udvikling af nye

- Opdatering af eksisterende

- Produktspecifikke og produktneutrale

- Efter B1.000-strukturen 

udbudsbeskrivelse.png
 • GDMS-database (grundmodul)
  GDMS-databasen er et web-baseret værktøj, hvor I kan samle og administrere jeres produktdata, beskrivelser, objekter mv. Det er fra denne brugerflade, at I administrerer alle de andre GDMS-moduler. Det kræver ikke installationer eller særlige IT-kompetencer at arbejde i GDMS-databasen.
 • Indbygget produktkatalog
  Få et overskueligt bibliotek med digitalt produktmateriale på jeres hjemmeside - og gør det nemt for arkitekten og ingeniøren at finde BIM-objekter, detaljetegninger og udbudsbeskrivelser. Se hvordan indbygget produktkatalog fungerer:
 • Filter / Konfigurator
  Det kan svære uoverskueligt at navigere i et stort produktsortiment! GDMS filter-funktionen lader brugeren filtrere sig frem til rette produktvariant(er) på baggrund af produktspecifikationer og -egenskaber. Se hvordan filter-funktionen fungerer:
 • Datablads-generator
  Laver I også datablade manuelt i InDesign? Med GDMS datablads-generatoren skal I kun lave én datablads-skabelon. Den bliver så automatisk flettet sammen med opdaterede produktdata for hvert produkt. Se hvordan datablads-generatoren fungerer:
 • Beskrivelses-generator
  Hvor mange manuelle timer bruger I på at klippe-klistre udbudsbeskrivelser til arkitekter og ingeniører? Med GDMS beskrivelses-generatoren skal I kun lave én beskrivelses-skabelon. Den bliver så automatisk flettet sammen med opdaterede produktdata for de produkter, som arkitekten eller ingeniøren har udvalgt. Arkitekten og ingeniøren får skræddersyede beskrivelser, uden I skal røre en finger. Se hvordan beskrivelses-generatoren fungerer:
 • Objekt-generator
  Bliver jeres BIM-objekter opdateret hver gang produktdata ændres? Med GDMS objekt-generatoren opdateres produktdata på jeres BIM-objekter med ét klik - så arkitekten og ingeniøren altid har adgang til opdaterede BIM-objekter. Distribuerer I jeres produkter på flere markeder? Der er oftest nationale forskelle på hvilke produktdata, som skal tilknyttes et BIM-objekt. GDMS objekt-generatoren kan også håndtere landeversionering af BIM-objekter. Se hvordan objekt-generatoren fungerer:
 • Portalhåndtering
  Mange byggematerialeproducenter vælger at distribuere deres digitale produktmateriale på portaler som BIMobject, bimstore, NBS National BIM Library og MagiCloud. Upload og administration af indhold på portalerne er en stor opgave, som kan automatiseres med GDMS portalhåndterings-modulet. Se hvordan portalhåndterings-modulet fungerer:
 • PIM-integration
  GDMS er ikke en konkurrent - men et specialiseret supplement - til jeres PIM-system. Med GDMS PIM-integrations-modulet kan I synkronisere mellem GDMS og jeres PIM-system og undgå at have samme produktdata i forskellige versioner. Se hvordan PIM-integrations-modulet fungerer:

Beskrivelsesgenerator

- Brugerdefinerede udbudsbeskrivelser til download på jeres website

- Se Glasshouse Data Management System

Udbudsbeskrivelser er også kendt som:
Udbudstekster, Bips-beskrivelser, beskrivelser, beskrivelsestekster, specifikationstekster, specifikationsark, bygningsdelsbeskrivelser, generiske beskrivelser og generiske tekster

Byggeprogram

Dispositionsforslag

Projektforslag

Hovedprojekt

Udbud

Udførelse

Drift

Nysgerrig på jeres muligheder?

"Et pålideligt og dynamisk firma med fair og transparente priser"

recordgroup.png

"Jeg kan ikke komme med nogle negative ord! ... problemløst samarbejde - og flinke medarbejdere"

vola.png

"3dbyggeri danmark er gode til at guide os til de mulige løsninger - det er rart at kunne læne sig op af"​

hudevad.png
Pressalit
velfac.png
Grundfos
VELUX
lk.png
knauf.png
Geberit
bottom of page